tisdag 27 februari 2018

Kroppens delar

Nytt tema  - KROPP och HÄLSA. Idag  tränar och lär vi oss kroppsdelarnas namn. Vi arbetar i par, hjälps åt och lär varandra. Gröna gruppen avslutade lektionen med en liten kroppsdelstävling - Hur många kroppsdelar kommer paret på under 5 minuter?
28 kroppsdelar kom vinnarna på - imponerande!

torsdag 15 februari 2018

OS och teknik

Under vårt OS-tema har barnen fått förbättra och utveckla material och utrustning till olika vinteridrotter.
Massor av kreativa och spännande idéer. Vi har arbetat med att göra egna skisser, ritningar och nu tillslut gjort egna konstruktioner.
Tänk vad många medaljer vi skulle få om våra svenska OS-deltagare fått möjlighet att testa all denna förbättrade utrustning.
Kom gärna in och titta på vår utställning i klassrummet.
Vi önskar er alla ett härligt sportlov!


tisdag 6 februari 2018

OS-tema i år 1

Snart är alla våra beskrivningar av de grekiska gudarna klara. Super fina bilder och bra beskrivningar.

Denna veckan arbetar vi med att förbättra och utveckla utrustningen till olika OS-sporter. Vi har börjat med att göra egna skisser, sedan gruppdiskussioner där vi gör gemensamma ritningar och på torsdag ska vi bygga.

På bilden arbetar eleverna med att göra flaggor i collage. Här är ett litet urval; Makedonien, Tyskland, Italien och Sverige.





torsdag 1 februari 2018

Engelska & hälsningar från Tandala

På engelskan har vi sjungit "Head and shoulders" och tränat siffror genom memoryspel.

Klassen har fått brev från Tandala där de tackar för de 400 kr som klassen samlade in på julavslutningen. Nu kan de köpa in mer majs till barnens skollunch.