tisdag 30 januari 2018

Vecka 5 i år 1

Denna veckan arbetar vi i år 1 med att hitta på egna OS-grenar. Gruppvis har eleverna hittat på en aktivitet, skrivit instruktioner och regler. Imorgon testar vi alla dessa nya OS-grenarna på idrotten. Ska bli så spännande och kul!
Vi arbetar med ental och tiotal i matten och idag har alla arbetat väldigt fokuserat och engagerat med sina Qnoddar. Vi kommer även att titta lite på klockan, lära oss visarnas namn och känna igen heltimmarna.
På bilden gör barnen parvis "mosaikflaggor" av tidningar.
Till läsläxan har vi börjat att arbeta med "läsfixaren" Spågumman, en av den fem läsförståelsestrategierna.





tisdag 16 januari 2018

Världskartan och kontinenterna

Vi håller på att färglägga hela jordklotet. Vi har tittat på världskartan och tittat på var olika ställen ligger. Vi färglägger kontinenterna i olika färger. Vi ritar havet blått. Det är kul!
Hälsningar från Isabelle V


onsdag 10 januari 2018

Nytt projekt i ettan

Nu har vi startat upp vårt nya projekt som vi kallar för "OS 2018 - kraft och rörelse". Detta kommer vi arbeta med både i skolan och på fritids fram till sportlovet.
Vår pedeagogiska planering för detta hittar ni i v-klass.
Igår började vi med att prata lite om OS historia och har sedan fortsatt med grekisk mytologi. Barnen har valt en av gudarna som de vill arbeta med. Idag har de ritat fantastiska bilder av gudarna och på fredag fortsätter vi med att skriva egna berättelser.
På idrotten arbetar vi med att bli "starka idrottsmän" på olika stationer.