onsdag 25 oktober 2017

Öppethus i år 1

Idag har vi haft Öppethus, så kul att så många var med oss idag.
Under förmiddagen arbetade vi med bokstavsarbete, livskunskap och sambandet mellan addition och subtraktion.

På idrotten pratade vi om vikten av rörelse och vad som händer i kroppen när vi rör oss. Vi lekte tunnelpjätt, hade en redskapsbana och gjorde en programmeringslek.
Samtidig arbetade den andra gruppen med ett roligt pumpaspel.



tisdag 24 oktober 2017

Utflykt till Granvik

Idag har vi i ettan varit på vår första utflykt. 🙂 Stora ryggsäckar med härliga matsäckar som räckte till både fika, lunch och mellis när vi kom tillbaka till skolan. Vår tur gick till Granvikskullarna där vi arbetade med uppdragskort, gick tipsrunda om hösten och lekte en rolig lek. Vi hann även med en massa lek på lekplatsen. Mycket frisk luft och massor av rörelse, tror nog att vi alla somnar gott ikväll.


fredag 20 oktober 2017

Vecka 42 i år 1

Under veckan som gått har vi i ettan lärt oss en massa nytt. 🙂 Veckans nya bokstav är R och i matten har vi fortsatt vårt arbete med subtraktion och även pratat lite om sambandet mellan subtraktion och addition. På engelskan tränade vi färgerna genom att bland annat spela memory.
Vi har gjort en egen läsläxa om hösten. Barnen har parvis skrivit meningar på IPad med hjälp av höstord.
På vår tematid har vi pratat om igelkotten och myrans livscykel.
På veckans livskunskap blev det en rolig samarbetsövning i "tidningshjul".




fredag 13 oktober 2017

Kamratrespons på läsläxan

Idag fredag har vi tränat att ge kamratrespons efter en gemensam mall på våra läsläxor. Barnen var super duktiga. Vi har även gjort lite gemensam programmering och arbetat klart med olika uppgifter.
Trevlig helg!





onsdag 11 oktober 2017

Sannolikhet

Dagens mattelektion handlade om sannolikhet. Först såg vi en film om hur barn lekte med astrakaler under medeltiden och kastade gris med dessa.
Vi fortsatte med att kasta "nalle" och räknade poäng hur vår nalle landade. Efter det fick barnen fundera vilket som skulle bli det mest sannolika svaret när de fick kasta våra hemmagjorda astrakaler.
Därefter kastade vi astrakaler och fyllde i tabeller. Tillsammans kom vi fram till att mest samnnolikt var att astrakaler landade med den största yta ner. en rolig lektion där alla var otroligt engagerade.





tisdag 10 oktober 2017

Höst i år 1

Vi har idag fortsatt vårt arbete om hösten. Vi har tillsammans skrivit egna texter och lärt oss vad vad en mening är. Barnen har laborerat med sina meningar och satt ihop dessa till texter igen. Texterna blir nästa veckas läxa.
 Vi har även pratat om höstens traditioner och högtider; sett film, skrivit och ritat. 

På bildlektionen har barnen gjort bladmosaik och tränat målarteknik samtidigt som vi pratade om att alla är lika men ändå olika. Ta gärna en titt på våra svampar och äppelskruttar i stora glasskåpet vid biblioteket.



Massor av roliga aktiviteter på fritids under eftermiddagen.

onsdag 4 oktober 2017

Svampar och hösttecken

Idag har vi varit ute och letat hösttecken och vi hittade massor. Löv, svampar, fröer och frukter. Vi har även spelat svampmemory, lärt oss namn på svampar och tillverkat små flugsvampar.
Vi har pratat mycket om att ALDIRIG plocka svamp när man är själv i naturen.
Under veckan som gått har barnen också fått lära sig om äppletslivscykel och gjort fina äppelskruttar på bilden.
Vi har tränat programmering genom sortering på olika sätt.