torsdag 28 september 2017

Bilduppgift om bokstaven O och lite om vår idrottslektion

I samband med bokstavsarbetet har barnen fått göra O-kort tillsammans med Katta. Korten är fingermålade och runt alla O har de sedan fått göra figurer.
På idrotten denna veckan har vi spelat "Fia med knuff", haft en redskapsbana och barnen fick även träna programering genom att förvandlas till robotar som styrdes av pilar på golvet.



tisdag 26 september 2017

Vi pratar om hösten


Dagens arbete i ettan har handlat om addition och att bygga olika tal. 
Vi har även börjat vårt nya tema om Hösten och pratat om "Kocken Klorofyll", fotosyntes och varför löven tappar sina blad på hösten.

fredag 22 september 2017

Besök från Tanzania

Idag avslutades vårt tema Skola av ett helt fantastiskt besök från vår vänskola i Tanzania. Eleverna i år 1,4 och 7 fick träffa två av lärarna från skolan.
Lärarna berättade om hur barnen i Tanzania har det i skolan och våra elever fick ställa frågor.
Vi fick även veta att pengarna som vi gemensamt samlade in hösten 2016 har räck till majsvälling (skolmat) från februari fram till oktober, vilket de är otroligt tacksamma för.
Vi fick fina teckningar och hälsningar från barnen på skolan.

Vi började dagen idag med att diskutera och titta på bilder på hur skolvägen kan se ut för barn i andra länder. Efter det fick våra barn rita sin egen skolväg och vi kunde tillsammans konstatera att det var väldigt stor skillnad. http://lajkat.se/10-bilder-pa-hur-elever-runtom-i-varlden-tar-sig-till-skolan/






tisdag 19 september 2017

Pulspass, matteverkstad och bild

Idag har vi haft ett svettigt "Pulspass" på skolgården. På matten har vi haft matteverkstad med kluringar och olika spel. Bildarbetet fortsatte med våra 0-kort och mandala.

måndag 18 september 2017

Addition och likhetstecknet

Nu har vi börjat att träna addition och även pratat om likhetstecknets betydelse. Barnen har arbetat på flitigt och vi har pratat mycket om vikten av lugn och ro i klassrummet för att alla ska kunna koncentrera sig och kunna träna på bästa sätt.

På fredag avslutar vi vårt första tema om Skolan. Barnen har idag fått tänka tillbaka på första skoldagen och rita och skriva om den.

söndag 17 september 2017

Skoljoggen

I strålande solsken sprang Stora Hammars f-klass, ettor, tvåor och treor Skoljoggen. Många varv blev på vår 1,5km långa runda blev det. Ettorna sprang över 100 varv tillsammans.


onsdag 13 september 2017

Tema skolan


Vårt tema om Skolan fortsatte idag med intervjuer med olika personer som arbetar på vår skola. Barnen har tillsammans skrivit ihop intervjufrågor och vi har tränat på hur man presenterar sig för en ny person. I små grupper fick sedan barnen intervjua olika personer på skolan; rektor Kerstin, vår kock Micke, Pia som är fritidspedagog, Sabrina vår vaktmästare, lärare på mellan och högstadiet, Paul vår slöjdlärare, Linda som är förskolelärare, Ulf som arbetar med IKT och Jessica i cafeterian.
Det blev många spännande svar som vi sedan  har som grund och skriver egna texter av.





fredag 8 september 2017

Fredag i ettan

Idag har vi börjat att lära oss att programmera. Vi har sett film om att programmera och barnen har fått träna att upprepa mönster med hjälp av pärlor.



Arbetet med tema Skolan har fortsatt idag. Vi har skrivit gemensamma texter om skolan och ritat bilder av hur det ser ut på vår skola. Nästa vecka fortsätter vi med att intervjua olika personer som arbetar på vår skola. Vi har även arbetat vidare med alla våra Mm idag.

 





torsdag 7 september 2017

Bokstaven M och siffror

Dagens arbete i år 1 har handlat om bokstäver och siffror. Vi har tränat bokstaven M på olika sätt under hela veckan och i matte arbetar vi med talområdet 0-5.



fredag 1 september 2017

Fredag 1/9

Fredag idag 🙂. Idag har vi arbetat med vårt tema "Skolan" och diskuterat olika frågor som handlar om skolan. Vi har varit ute och letat efter magiska "mattepinnar" och tränat bokstaven M.
Trevlig helg från oss i ettan.